MCI-Industry Warehouse

Разпенен полиетилен / Foamed polyethylene / PE foam

Разпененият полиетилен е траен, лек, еластичен материал със затворени клетки. Този материал е много подходящ за опаковане на всякакви стоки поради отличните си свойства на затихване на вибрациите и изолация. Също така предлага висока устойчивост на химикали и влага. Ние персонализираме опаковките от пенополиетилен за всички наши клиенти, чрез професионален дизайн, което води до влагане на оптимално количество материал и намалява разходите за опаковане. Разпенения полиетилен се предлага с различни плътности, според нуждите, и осигурява изключително добра защита при транспорт. Наличен е както в стандартен така и в антистатичен вариант, който е подходящ при опаковане на платки и друга чуствителна електроника.

Дунапрен / PU foam

Полиуретановите пени (дунапрен)се предлагат в широк диапазон на плътност, цветове и спецификации. Могат да бъдат самозалепващи се или обикновени. Това са пени с ниска цена, които са подходящи при опаковането на различни видове по-леки продукти. Опаковките от дунапрен придават по-елегантен вид на продукта, а каширани с велур са много подходящи за опаковане на бижутерия.

EVA/ EPDM/ XPE

Пеногумите (EVA, EPDM и XPE), са изработени от смоли с ниска плътност с омрежващ агент и разпенващ агент, чрез високотемпературно непрекъснато разпенване. Тези материали предлагат добро предпазване при удар, добра устойчивост на атмосферни влияния и устойчивост на стареене. Материалите са нетоксични и леки, което ги прави подходящи за направата на различни видове предпазни вложки.

Велпапе и картон

Велпапето от целулоза се състои от един или повече гладки картонени слоя и няколко гофрирани слоя. Той е с многоцелево предназначение, произведен от целулоза (често рециклирана), свързващи вещества, пълнители и други съставки в зависимост от функциите, за които се предвижда да бъде използван. Гофрираните слоеве на велпапето се отличават с различна височина на вълната. Най-често срещаните вълни са "A", "B", "C", "E" и "F" и техните комбинации. Обозначението на буквата се отнася до реда, по който са създадени вълните, а не до относителните им размери. Най-често използваните за направата на кашони и други опаковки са 3-слойни, 5-слойни и 7-слойни велпапета.

Полипропиленовото велпапе представлява екструдирани гофрирани листове, произведени от полипропилен - съполимер по съвременна технология. Благодарение на уникалните си свойства, този материал предлага значителни предимства във всички области на приложение и носи висока икономическа стойност. Той има висока якост на сгъстяване и твърдост, лек и устойчив на механични повреди, на химикали, вода, пара, мухъл и бактерии. Има висока трайност и позволява многократна употреба. 100% рециклируем.